bewaar
Key lime pie
Key lime pie
bewaar

Key lime pie

55 min. bereiden
25 min. oventijd
3 uur 30 min. wachten
285waarderingen

Ingrediënten

10 personen

127 g

ongezouten roomboter

175 g

kokosbiscuit

4 bolletjes

Chinese stemgember

4

limoenen

4

middelgrote eieren

397 g

gecondenseerde volle melk

30 g

poedersuiker

150 g

kristalsuiker

5 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de boter smelten in een pannetje. Maal de biscuit en gember fijn in de keukenmachine. Meng de boter erdoor. Vet de taartvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en maak een opstaande rand van 2 cm. Druk het deeg aan.

2

Boen de helft van de limoen en rasp daarvan de groene schil. Pers alle limoenen uit. Splits de eieren. Breng de rasp, het sap, de melk en de eidooiers in een steelpan al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 3 min. al roerend inkoken. Schenk over de taartbodem. Bak ca. 20 min. in de oven en laat in 2 uur helemaal afkoelen.

3

Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf in een mengkom. Smelt de suiker in het water in een steelpan op laag vuur. Verhit de suikersiroop tot ca. 120 °C. Deze is dan licht van kleur en helder en er verschijnen bellen aan het oppervlak. Schenk de hete suikersiroop al kloppend langs de rand van de kom bij het eiwit. Blijf ca. 5 min. kloppen tot het eiwitschuim is afgekoeld tot kamertemperatuur.

4

Zet de ovengrill aan. Verdeel het schuim over de taart. Zet onder de grill en laat het schuim in ca. 5 min. goudbruin kleuren. Blijf erbij, het kan snel gaan! Laat 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna 1 uur in de koelkast. Serveer koud.

tip

bewaartipJe kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.