bewaar
Aardappel en peen
Aardappel en peen
bewaar

Aardappel en peen

30 min. bereiden
15 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

600 g

winterpeen

2

uien

100 ml

halfvolle melk

1 el

gedroogde dragon

4 el

paneermeel

40 g

boter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 20 cm, ingevet, pureestamper

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken. Kook ze samen met de peen en ui in water met zout in 20 min. gaar. Giet af. Verwarm de melk in een steelpan, voeg samen met de dragon toe aan de aardappelen, peen en ui en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Schep in de ingevette ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel de boter erover. Bak in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Lekker met kibbeling.

algemeenU kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.