bewaar
Boerenkoolstamppot variaties
Boerenkoolstamppot variaties
bewaar

Boerenkoolstamppot variaties

25 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

1 zak

boerenkool

2

uien

100 ml

halfvolle melk

50 g

boter

1 el

azijn

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Kook de aardappelen samen met de boerenkool en de ui 20 min. in ruim water met zout. Giet af.

2

Verhit de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met de azijn en peper en zout. Verdeel er een van onderstaande de strooisels over, zie variatietips hieronder.

tip

variatietipOf probeer eens een combinatie met kaas & knapperbolletjes. Snijd jonge kaas in blokjes bestrooi ze met paprikapoeder en meng met 1/2 zakje knapperbolletjes (100 g). Of: Groentestrooisel: meng maiskorrels met rode kidneybonen en een in stukjes gesneden rode paprika.

variatietipVariaties: Met gehaktballetjes: bestrooi rundersoepballetjes met kerriepoeder en zout naar smaak. Bak ze 4 min. in wat olijfolie. Of met spek- & kipfrietjes: snijd een stuk gerookt ontbijtspek in frietrepen. Doe hetzelfde met gerookte kipfilet. Bak de spekfrietjes uit. Of met appel & rozijnen. Snijd een friszoete appel in dunne partjes. Meng ze met rozijnen.