Boerenkoolstamppot variaties

375 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de aardappelen samen met de boerenkool en de ui 20 min. in ruim water met zout. Giet af.

  2. Verhit de melk met de boter in een steelpan. Schenk bij de aardappelen en stamp met een pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met de azijn en peper en zout. Verdeel er een van onderstaande de strooisels over, zie variatietips hieronder.

  • variatietipOf probeer eens een combinatie met kaas & knapperbolletjes. Snijd jonge kaas in blokjes bestrooi ze met paprikapoeder en meng met 1/2 zakje knapperbolletjes (100 g). Of: Groentestrooisel: meng maiskorrels met rode kidneybonen en een in stukjes gesneden rode paprika.
  • variatietipVariaties: Met gehaktballetjes: bestrooi rundersoepballetjes met kerriepoeder en zout naar smaak. Bak ze 4 min. in wat olijfolie. Of met spek- & kipfrietjes: snijd een stuk gerookt ontbijtspek in frietrepen. Doe hetzelfde met gerookte kipfilet. Bak de spekfrietjes uit. Of met appel & rozijnen. Snijd een friszoete appel in dunne partjes. Meng ze met rozijnen.

Boerenkoolstamppot variaties

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel