Aardbeienfool

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g verse aardbeien
- 125 ml verse slagroom
- 225 g volle kwark (Biologisch)
- 2 tl limoensap
- 2 el witte basterdsuiker
- 4 wafelrolletjes
Advertentie
Bereiden
- Was de aardbeien, dep droog en verwijder de kroontjes. Houd 2 grote exemplaren (per 4 personen) achter. Maak in een kom de rest van de aardbeien met een vork fijn. Klop de slagroom bijna stijf. Klop de kwark, limoensap en suiker met een mixer door elkaar tot een luchtige massa.
- Schep eerst de aardbeien en vervolgens de slagroom luchtig door de kwark. Verdeel het mengsel over hoge glazen en zet ca. 1 uur in de koelkast. Snijd de achtergehouden aardbeien in zeer dunne plakjes. Garneer de aardbeienfool met de plakjes aardbei en de wafelrolletjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 280 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 19 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Aardbeienfool
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardbeienfool
- 250 g verse aardbeien
Was de aardbeien, dep droog en verwijder de kroontjes. Houd 2 grote exemplaren (per 4 personen) achter.
- 125 ml verse slagroom
Maak in een kom de rest van de aardbeien met een vork fijn. Klop de slagroom bijna stijf.
- 225 g volle kwark
- 2 tl limoensap
- 2 el witte basterdsuiker
Klop de kwark, limoensap en suiker met een mixer door elkaar tot een luchtige massa.
Schep eerst de aardbeien en vervolgens de slagroom luchtig door de kwark.
Verdeel het mengsel over hoge glazen en zet ca. 1 uur in de koelkast. Snijd de achtergehouden aardbeien in zeer dunne plakjes.
- 4 wafelrolletjes
Garneer de aardbeienfool met de plakjes aardbei en de wafelrolletjes.