bewaar
Aardappel en bloemkool
Aardappel en bloemkool
bewaar

Aardappel en bloemkool

Altijd al een lekker stel. Nu voegen de tomaat en de kruiden zich erbij en gaan ze samen de oven in.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
89waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

vastkokende aardappel

1

bloemkool

2

tomaten

1 el

gemalen kurkuma (koenjit)

1 el

kerriepoeder

1 el

gemalen gember

165 ml

kokosroom

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Altijd al een lekker stel. Nu voegen de tomaat en de kruiden zich erbij en gaan ze samen de oven in.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze 10 min. in ruim water met zout. Snijd de bloemkool in roosjes. Voeg ze toe aan de aardappelen en kook nog 5 min. Vet de overnschaal in. Giet af en doe de aardappelen en de bloemkool in de ovenschaal.

2

Snijd de tomaat in parten en verdeel over de ovenschaal en bestrooi met de kurkuma, kerrie en gemberpoeder. Breng op smaak met peper en zout. Schep om en schenk de kokosroom erover. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.

bereidingstipJe kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 180 °C.