Gevulde paprika's met spinazie-kaasrijst
Dit knapperig groentegerecht is 100% kidsproof!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 125 g notenrijst (pak a 250 g)
- 150 g diepvries spinazie
- 2 gele paprika's
- 100 g witte kaasblokjes
- ½ tl cajunkruiden
- 1 dl knoflooksaus
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst in ruim water voor ca. 8 min. Ontdooi intussen de spinazie in een magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 3 min. Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken.
- Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Zet de paprika's in een schaal. Gaar afgedekt in een magnetron voor ca. 3 min. Giet de rijst af. Schep de spinazie en kaas door de rijst. Breng op smaak met kruiden.
- Schep het mengsel in de paprika's. Laat de paprika's afgedekt in de magnetron op vol vermogen in ca. 2 min. warm worden. Serveer met knoflooksaus.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 725 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Gevulde paprika's met spinazie-kaasrijst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gevulde paprika's met spinazie-kaasrijst
- 125 g notenrijst
- 150 g diepvries spinazie
Kook de rijst in ruim water voor ca. 8 min. Ontdooi intussen de spinazie in een magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 3 min. Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken.
- 2 gele paprika's
- 100 g witte kaasblokjes
- ½ tl cajunkruiden
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Zet de paprika's in een schaal. Gaar afgedekt in een magnetron voor ca. 3 min. Giet de rijst af. Schep de spinazie en kaas door de rijst. Breng op smaak met kruiden.
- 1 dl knoflooksaus
Schep het mengsel in de paprika's. Laat de paprika's afgedekt in de magnetron op vol vermogen in ca. 2 min. warm worden. Serveer met knoflooksaus.