Risotto met groene groenten
Geniet van deze vegetarische variant van Italiaanse risotto.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 bosuien
- 1 sjalot
- 250 g verse groene asperges
- 200 g verse haricots verts
- 50 g ongezouten roomboter
- 300 g Arborio risottorijst
- 1 dl droge witte wijn
- 1 liter kraanwater
- 2 kruidenbouillontabletten
- 100 g verse sugarsnaps
Lekker erbij
Advertentie
Bereiden
- Halveer de bosuitjes in de lengte. Snijd de bosuirepen in stukjes van 3 cm. Snipper de sjalot. Snijd ca. 1 ½ cm van de onderkant van de asperges af en snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Houd de kopjes apart. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Halveer de haricots verts.
- Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de bosui ca. 3 min. en schep uit de pan. Voeg de sjalot en de asperges toe aan het bakvet en fruit ca. 3 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend ca. 2 min. tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe, laat verdampen en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe. Verkruimel de kruidenbouillontablet erboven en kook de rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 min.
- Breng in een andere pan water met snufje zout aan de kook. Kook de sugar snaps, haricots verts en de aspergekopppen 6-8 min. Laat uitlekken in een vergiet. Schep de sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en de bosui door de rijst en warm al omscheppend nog ca. 5 min. mee. Schep de rest van de boter door de rijst (eventueel extra water toevoegen). Breng op smaak met peper en zout.

Asperges schillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 130 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Risotto met groene groenten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Risotto met groene groenten
- 3 bosuien
- 1 sjalot
Halveer de bosuitjes in de lengte. Snijd de bosuirepen in stukjes van 3 cm. Snipper de sjalot.
- 250 g verse groene asperges
- 200 g verse haricots verts
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts. Halveer de haricots verts.
- 25 g ongezouten roomboter
Verhit de boter in een pan. Fruit de bosui ca. 3 min. en schep uit de pan. Voeg de sjalot en de asperges toe aan het bakvet en fruit ca. 3 min.
- 300 g Arborio risottorijst
Voeg de rijst toe en bak al omscheppend ca. 2 min. tot de korrels glanzen.
- 1 dl droge witte wijn
- 1 liter kraanwater
Voeg de wijn toe, laat verdampen en voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe.
- 2 kruidenbouillontabletten
Verkruimel de kruidenbouillontablet erboven en kook de rijst onafgedekt zachtjes ca. 20 min.
- 100 g verse sugarsnaps
Breng in een andere pan water met snufje zout aan de kook. Kook de sugar snaps, haricots verts en de aspergekopppen 6-8 min.
Laat uitlekken in een vergiet.
Schep de sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en de bosui door de rijst en warm al omscheppend nog ca. 5 min. mee.
- 25 g ongezouten roomboter
Schep de rest van de boter door de rijst (eventueel extra water toevoegen). Breng op smaak met peper en zout.