bewaar
Koffiesemifreddo
Koffiesemifreddo
bewaar

Koffiesemifreddo

Een zoete droom, dit verrukkelijke Italiaanse toetje.

40 min. bereiden
4 uur wachten
176waarderingen

Ingrediënten

8 personen

150 g

kristalsuiker

4 el

kraanwater

95 g

ongebrande amandelen

100 g

witte chocolade

100 g

pure chocolade 72%

4 sticks

espressopoeder

2 el

water

250 ml

verse slagroom

4 el

poedersuiker

250 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm (1 liter)

Een zoete droom, dit verrukkelijke Italiaanse toetje.

Aan de slag

1

Breng de suiker met het kraanwater op laag vuur aan de kook. Laat in 10 min. inkoken tot goudbruine karamel. Neem direct van het vuur en voeg de amandelen toe. Schenk de karamel op het bakpapier, laat hard worden en hak grof. Bekleed de cakevorm zo met vershoudfolie, dat de folie over de rand hangt.

2

Snijd de witte en pure chocolade grof. Los het espressopoeder op in het hete water. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de mascarpone erdoor. Verdeel het roommengsel over 2 kommen. Voeg de espresso en de helft van de witte chocolade toe aan de ene kom. Voeg de helft van de amandelkaramel en de helft van de pure chocolade toe aan de andere kom.

3

Schep beide mengsels om en om in de cakevorm. Dek af met folie. Laat 4 uur in de vriezer opstijven. Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de rest van de amandelkaramel en chocolade.

Koffiesemifreddo

Instructievideo - 01:44 min.