Koffiesemifreddo
Een zoete droom, dit verrukkelijke Italiaanse toetje.

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g kristalsuiker
- 4 el kraanwater
- 95 g ongebrande amandelen
- 100 g witte chocolade
- 100 g pure chocolade 72%
- 4 sticks espressopoeder
- 2 el water (heet)
- 250 ml verse slagroom
- 4 el poedersuiker
- 250 g mascarpone
Keukenspullen
- bakpapier
- cakevorm (1 liter)
Advertentie
Bereiden
- Breng de suiker met het kraanwater op laag vuur aan de kook. Laat in 10 min. inkoken tot goudbruine karamel. Neem direct van het vuur en voeg de amandelen toe. Schenk de karamel op het bakpapier, laat hard worden en hak grof. Bekleed de cakevorm zo met vershoudfolie, dat de folie over de rand hangt.
- Snijd de witte en pure chocolade grof. Los het espressopoeder op in het hete water. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de mascarpone erdoor. Verdeel het roommengsel over 2 kommen. Voeg de espresso en de helft van de witte chocolade toe aan de ene kom. Voeg de helft van de amandelkaramel en de helft van de pure chocolade toe aan de andere kom.
- Schep beide mengsels om en om in de cakevorm. Dek af met folie. Laat 4 uur in de vriezer opstijven. Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de rest van de amandelkaramel en chocolade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 540 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 37 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 65 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Koffiesemifreddo
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Koffiesemifreddo

- 150 g kristalsuiker
- 4 el kraanwater
- 95 g ongebrande amandelen
Breng de suiker met het kraanwater op laag vuur aan de kook. Laat in 10 min. inkoken tot goudbruine karamel. Neem direct van het vuur en voeg de amandelen toe.

Schenk de karamel op het bakpapier, laat hard worden en hak grof. Bekleed de cakevorm zo met vershoudfolie, dat de folie over de rand hangt.

- 100 g witte chocolade
- 100 g pure chocolade 72%
Snijd de witte en pure chocolade grof.

- 4 sticks espressopoeder
- 2 el water
- 250 ml verse slagroom
- 4 el poedersuiker
- 250 g mascarpone
Los het espressopoeder op in het hete water. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de mascarpone erdoor.

Verdeel het roommengsel over 2 kommen. Voeg de espresso en de helft van de witte chocolade toe aan de ene kom.

Voeg de helft van de amandelkaramel en de helft van de pure chocolade toe aan de andere kom.

Schep beide mengsels om en om in de cakevorm. Dek af met folie. Laat 4 uur in de vriezer opstijven.

Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de rest van de amandelkaramel en chocolade. Lekker!