Ingrediënten
4 personen
300 g
schelpjespasta
2 tenen
knoflook
2
courgette
75 g
ongezouten roomboter
1 tl
gedroogde salie
100 g
Parmigiano Reggiano
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak op hoog vuur 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta door de courgette.
Verhit de rest van de boter met de salie en 2 el kookvocht in een steelpan totdat de boter bruist. Voeg van de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Schenk de saus over de pasta en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak. Lekker met de sla met sinaasappeldressing en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Courgettepasta

hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak op hoog vuur 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta door de courgette.
Verhit de rest van de boter met de salie en 2 el kookvocht in een steelpan totdat de boter bruist. Voeg van de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Schenk de saus over de pasta en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak. Lekker met de sla met sinaasappeldressing en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
serveertip:Lekker met de sla met sinaasappeldressing en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).
algemeen:U kunt in plaats van salie ook gedroogde rozemarijn of gedroogde oregano gebruiken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g schelpjespasta
2 tenen knoflook
2 courgette
75 g ongezouten roomboter
1 tl gedroogde salie
100 g Parmigiano Reggiano