bewaar
Courgettepasta
Courgettepasta
bewaar

Courgettepasta

30 min. bereiden
69waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

2 tenen

knoflook

2

courgette

75 g

ongezouten roomboter

1 tl

gedroogde salie

100 g

Parmigiano Reggiano

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

2

Verhit 1/3 van de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de courgette toe en bak op hoog vuur 4 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de pasta door de courgette.

3

Verhit de rest van de boter met de salie en 2 el kookvocht in een steelpan totdat de boter bruist. Voeg van de kaas toe en roer tot deze is gesmolten. Schenk de saus over de pasta en bestrooi met de rest van de kaas en peper naar smaak. Lekker met de sla met sinaasappeldressing en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

tip

serveertipLekker met de sla met sinaasappeldressing en de varkensschnitzel met rauwe ham (zie recepten elders op ah.nl/recepten).

algemeenU kunt in plaats van salie ook gedroogde rozemarijn of gedroogde oregano gebruiken.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.