bewaar
Koude kip met limoenmayo
Koude kip met limoenmayo
bewaar

Koude kip met limoenmayo

35 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kipfilet

1

limoen

4 el

mayonaise

1

tabasco

15 g

verse basilicum

40 g

rucola

15 g

verse koriander

Aan de slag

1

Breng een pan water met 2 tl zout aan de kook. Voeg de kipfilet toe en laat in ca. 12 min. gaar worden. Houd het water tegen de kook aan (pocheren). Neem de kip uit de pan en laat iets afkoelen.

2

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de mayonaise met het rasp en sap en breng op smaak met tabasco, peper en zout.

3

Snijd de kip in dunne plakjes. Scheur het basilicum in grove stukken en meng met de rucola en koriander. Verdeel over 4 borden. Leg de kip erop en verdeel de mayonaise erover. Bestrooi met peper en zout naar smaak.

tip

Vis pocheren

Instructievideo - 00:39 min.