bewaar
Zalm met augurkmayo
Zalm met augurkmayo
bewaar

Zalm met augurkmayo

30 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

600 g

aardappelen

2 x 300 g

snijbonen

50 g

boter

400 g

wilde zalmfilet

1 bakje

platte peterselie

½ pot

augurken

4 el

mayonaise

Aan de slag

1

Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.

2

Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Roer de helft van de boter erdoor.

3

Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar en bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de peterselie en de augurk door de mayonaise. Verdeel de aardappelen en de snijbonen over 4 borden. Leg op elk bord een stuk zalm en schep de augurkmayonaise erop.

tip

algemeenMet de rest van de augurkensticks kunt u couscous of een tonijnsalade een friszuur accent geven.

algemeenU kunt ook de peterselie vervangen door dille.