bewaar
Zalm met augurkmayo
Zalm met augurkmayo
bewaar

Zalm met augurkmayo

30 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

aardappelen

2 x 300 g

snijbonen

50 g

boter

400 g

wilde zalmfilet

1 bakje

platte peterselie

½ pot

augurken

4 el

mayonaise

Aan de slag

1

Snijd de ongeschilde aardappelen in vieren en kook ze in 20 min. in water met zout gaar.

2

Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukken. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Roer de helft van de boter erdoor.

3

Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak op middelhoog vuur in ca. 5 min. gaar en bruin. Keer halverwege. Meng ondertussen de peterselie en de augurk door de mayonaise. Verdeel de aardappelen en de snijbonen over 4 borden. Leg op elk bord een stuk zalm en schep de augurkmayonaise erop.

algemeenMet de rest van de augurkensticks kunt u couscous of een tonijnsalade een friszuur accent geven.
algemeenU kunt ook de peterselie vervangen door dille.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zalm met augurkmayo

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig