bewaar
Macaroni met spekjes en courgette
Macaroni met spekjes en courgette
bewaar

Macaroni met spekjes en courgette

Vraag de kinderen welke pasta ze het lekkerst vinden, en ze zeggen in koor: macaroni!

20 min. bereiden
137waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

macaroni

250 g

gerookte spekblokjes

500 g

champignons

2

courgette

400 g

pastasaus traditional

300 g

gormas kaas 70+

Vraag de kinderen welke pasta ze het lekkerst vinden, en ze zeggen in koor: macaroni!

Aan de slag

1

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bak ondertussen in een hapjespan zonder olie of boter de spekblokjes in 5 min. knapperig. Snijd de champignons in kwarten. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee op hoog vuur.

2

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van een 1/2 cm (brunoise) en bak 2 min. mee. Schenk de saus erbij en verwarm nog 4 min. Giet de pasta af en schep met de kaas door de saus. Verdeel over de diepe borden.

combinatietipLekker met grof gesneden basilicum.

bewaartipMacaroni over? Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de overgebleven pasta in een ovenschaal en strooi er 1 zakje gemalen kaas (150 g) over. Verwarm ca. 20 min. in de oven.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.