bewaar
Kip madras
Kip madras
bewaar

Kip madras

Uit de Indiase keuken. Mild van smaak. Lekker met gele rijst.

30 min. bereiden
193waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipkluifjes

75 g

ongezouten roomboter

2

uien

2

rode paprika's

3

tomaten

3 el

milde currypasta

150 ml

kraanwater

325 g

gele rijst

250 ml

Griekse yoghurt

Uit de Indiase keuken. Mild van smaak. Lekker met gele rijst.

Aan de slag

1

Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 5 min. bruin. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de rode paprika's in reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Voeg de ui toe aan de kip en bak 5 min. mee. Voeg de paprika, tomaat, currypasta en het water toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. garen.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de yoghurt toe aan de kip en warm 2 min. door. Verdeel de rijst over de borden.

tip

combinatietipLekker met verse koriander en komkommersalade.

variatietipMet de rest van de currypasta kun je onder andere zalmfilet bestrijken en bakken.