bewaar
Saffraankippetje met rozijnen
Saffraankippetje met rozijnen
bewaar

Saffraankippetje met rozijnen

20 min. bereiden
45 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 envelopje

saffraan

¼ tl

kaneel

4

kipdijfilets

2 el

honing

4 el

rozijnen

2 el

pijnboompitten

1

citroen

Dit heb je nodig

  • 4 ovenbestendige minibraadpannetjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 150 °C. Strooi 1 el zout in een kommetje. Wrijf de saffraandraadjes tussen duim en wijsvinger boven het zout tot poeder. Roer de kaneel erdoor.

2

Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en bestrooi ze met het saffraanzout en peper. Schep in een kom het vlees met honing, rozijnen en pijnboompitten door elkaar. Verdeel dit over de 4 pannetjes.

3

Snijd van de citroen 8 dunne plakjes en leg in elk pannetje 2 plakjes. Schenk in elk pannetje 100 ml kokend water. Leg de deksels op de pannetjes of dek ze af met aluminiumfolie.

4

Zet de pannetjes op het rooster in het midden van de oven en stoof de kip in ca. 45 min. gaar. Lekker met couscous en gegrilde aubergine.