bewaar
Saffraankippetje met rozijnen
Saffraankippetje met rozijnen
bewaar

Saffraankippetje met rozijnen

20 min. bereiden
45 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 envelopje

saffraan

½ tl

kaneel

4

kipdijfilets

2 el

honing

4 el

rozijnen

2 el

pijnboompitten

1

citroen

Dit heb je nodig

  • 4 ovenbestendige minibraadpannetjes

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 150 °C. Strooi 1 el zout in een kommetje. Wrijf de saffraandraadjes tussen duim en wijsvinger boven het zout tot poeder. Roer de kaneel erdoor.

2

Snijd de kipdijfilets elk in 3 stukken en bestrooi ze met het saffraanzout en peper. Schep in een kom het vlees met honing, rozijnen en pijnboompitten door elkaar. Verdeel dit over de 4 pannetjes.

3

Snijd van de citroen 8 dunne plakjes en leg in elk pannetje 2 plakjes. Schenk in elk pannetje 100 ml kokend water. Leg de deksels op de pannetjes of dek ze af met aluminiumfolie.

4

Zet de pannetjes op het rooster in het midden van de oven en stoof de kip in ca. 45 min. gaar. Lekker met couscous en gegrilde aubergine.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Saffraankippetje met rozijnen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig