bewaar
Gegratineerde vis en gegratineerde krieltjes
Gegratineerde vis en gegratineerde krieltjes
bewaar

Gegratineerde vis en gegratineerde krieltjes

Met een lekker kaaskorstje komt deze schotel uit de oven. Eet ‘m met sugarsnaps en knoflookboter.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
259waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

bosuien

100 g

gerookte zalmblokjes

200 ml

houdbare slagroom 23% vet

500 g

verse pangasiusfilet

2 el

verse peterselie

450 g

minikrieltjes

50 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Met een lekker kaaskorstje komt deze schotel uit de oven. Eet ‘m met sugarsnaps en knoflookboter.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de zalmblokjes met de room en bosui. Schenk dit in de ovenschaal. Bestrooi de pangasiusfilets met peper en zout en leg ze in de room.

2

Hak de peterselie fijn. Verdeel de krieltjes over de vis en strooi eerst de peterselie en vervolgens de kaas erover. Breng op smaak met peper. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 20 min. gaar en lichtbruin worden.

combinatietipLekker met peultjes en sugarsnaps met kruidenboter.