bewaar
Warme aardappel-andijviesalade
Warme aardappel-andijviesalade
bewaar

Warme aardappel-andijviesalade

25 min. bereiden
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

aardappelen

2 el

olijfolie

2 x 150 g

chorizoworst

400 g

andijvie

2 tl

mosterd

2 el

mayonaise

2

zoete uien

Aan de slag

1

Kook de ongeschilde krieltjes in ruim water met wat zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer eventueel de grote krieltjes.

2

Verhit de olie en bak de chorizo 6 min. op niet te hoog vuur. Draai het vuur hoger, voeg de andijvie toe en bak 2 min. mee.

3

Klop een dressing van de mosterd en de mayonaise en schep door de krieltjes. Voeg het andijvie-chorizomengsel en de ui toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden. Lekker met vers afgebakken meergranen boulognebrood.

algemeenLiever zonder vlees? Vervang de chorizo dan door blokjes oude kaas.

Aardappelen en pasta koken

Instructievideo - 02:52 min.