Ingrediënten
4 personen
1 zak
aardappelen
2 el
olijfolie
2 x 150 g
chorizoworst
400 g
andijvie
2 tl
mosterd
2 el
mayonaise
2
zoete uien
Aan de slag
Kook de ongeschilde krieltjes in ruim water met wat zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer eventueel de grote krieltjes.
Verhit de olie en bak de chorizo 6 min. op niet te hoog vuur. Draai het vuur hoger, voeg de andijvie toe en bak 2 min. mee.
Klop een dressing van de mosterd en de mayonaise en schep door de krieltjes. Voeg het andijvie-chorizomengsel en de ui toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden. Lekker met vers afgebakken meergranen boulognebrood.
Aardappelen en pasta koken
Instructievideo - 02:52 min.
Warme aardappel-andijviesalade

hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de ongeschilde krieltjes in ruim water met wat zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer eventueel de grote krieltjes.
Verhit de olie en bak de chorizo 6 min. op niet te hoog vuur. Draai het vuur hoger, voeg de andijvie toe en bak 2 min. mee.
Klop een dressing van de mosterd en de mayonaise en schep door de krieltjes. Voeg het andijvie-chorizomengsel en de ui toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden. Lekker met vers afgebakken meergranen boulognebrood.
algemeen:Liever zonder vlees? Vervang de chorizo dan door blokjes oude kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 zak aardappelen
2 el olijfolie
2 x 150 g chorizoworst
400 g andijvie
2 tl mosterd
2 el mayonaise
2 zoete uien