Warme aardappel-andijviesalade

hoofdgerecht
4 personen
4
59
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak aardappelen (pondje kriel (500 g))
- 2 el olijfolie
- 2 x 150 g chorizoworst (in plakjes)
- 400 g andijvie (zak a 500 g)
- 2 tl mosterd
- 2 el mayonaise
- 2 zoete uien (in halve ringen)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de ongeschilde krieltjes in ruim water met wat zout in 15 min. gaar. Giet af, laat iets afkoelen en halveer eventueel de grote krieltjes.
- Verhit de olie en bak de chorizo 6 min. op niet te hoog vuur. Draai het vuur hoger, voeg de andijvie toe en bak 2 min. mee.
- Klop een dressing van de mosterd en de mayonaise en schep door de krieltjes. Voeg het andijvie-chorizomengsel en de ui toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over 4 borden. Lekker met vers afgebakken meergranen boulognebrood.
Tip:
Liever zonder vlees? Vervang de chorizo dan door blokjes oude kaas.

Aardappelen en pasta koken
allerhande-kids
- 02:52 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 28 g
- vet 43 g