bewaar
Schelpjes met romige makreel
Schelpjes met romige makreel
bewaar

Schelpjes met romige makreel

20 min. bereiden
138waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse gerookte makreelfilet

500 g

witlof

300 g

schelpjespasta

2 el

traditionele olijfolie

1

ui

1 bakje

zuivelspread naturel

1 bakje

verse bieslook

Aan de slag

1

Verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel de vis in stukken. Snijd het witlof in grove stukken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het witlof toe en roerbak 5 min. Voeg de zuivelspread en ca. 100 ml kokend water toe en laat de zuivelspread smelten. Voeg de makreel toe en warm ca. 3 min. door, schep af en toe voorzichtig om. Breng op smaak met peper en zout.

3

Giet de pasta af. Voeg samen met de bieslook toe aan het makreelmengsel. Serveer meteen.

algemeenVervang de gerookte makreel eens door gerookte zalmsnippers.