bewaar
Ovenschotel met spitskool
Ovenschotel met spitskool
bewaar

Ovenschotel met spitskool

Koken, stoven, smoren, roerbakken. Spitskool is enorm veelzijdig. En lekker!!

25 min. bereiden
20 min. oventijd
186waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

1

koelverse spitskool

2 el

grove mosterd

50 g

ongezouten roomboter

250 g

spekblokjes

400 g

cocktailworstjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Koken, stoven, smoren, roerbakken. Spitskool is enorm veelzijdig. En lekker!!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de schoongeboende aardappelen in plakjes en kook deze in water met zout in 15 min. gaar.

2

Kook ondertussen de in reepjes gesneden kool in 10 min. gaar. Giet daarna af in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Giet de aardappelen af en schep om met de mosterd en de boter. Breng op smaak met peper.

3

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. uit. Voeg de kool toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de cocktailworstjes erop. Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

bereidingstipJe kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 180 °C.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.