bewaar
Forel op toast
Forel op toast
bewaar

Forel op toast

20 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

brood

100 ml

halfvolle melk

1 bakje

amandelschaafsel

½ bakje

cherrytomaten

1 potje

gegrilde paprika's

1 teen

knoflook

4 el

olijfolie

2 pakjes

gerookte forelfilet

Dit heb je nodig

  • grillpan, staafmixer

Aan de slag

1

Snijd 4 dunne sneetjes van het brood. Haal het zachte binnenste uit de rest van het brood en week het in de melk. Rooster de amandel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de cherry tomaten in kwarten.

2

Knijp het geweekte brood uit en leg het in een kom. Voeg de paprika's, het vocht uit de pot, de knoflook en 2/3 van de amandel toe. Pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

3

Besprenkel elk sneetje brood met 1 el olie en gril 3 min. aan elke kant in de grillpan. Verdeel de forel erover, bestrooi met de rest van de amandel en garneer met de tomaat. Serveer de saus apart.