Oes­ters met vi­nai­gret­te

(26) waardeer
voorgerecht 8 personen
3 26

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • oestermes

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de sjalot en de azijn in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng in een andere kom 1 el limoenrasp, 1 el limoensap en de sojasaus. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een derde kom 1 el citroenrasp, 3 el citroensap, de peterselie en 2 el water. Breng de dressings op smaak met de zwarte peper.
  2. Wikkel de ijsblokjes in een theedoek en sla ze met een koekenpan fijn. Verdeel over een schaal. Wikkel een theedoek om één hand en houd daarmee een oester vast, met de bolle kant in de handpalm. Steek het oestermes tussen de twee schelphelften en wrik deze voorzichtig los. Snijd de oester los van de schelp en leg de schelp op het ijs. Herhaal met de overige oesters. Serveer de dressings erbij.
video

Oes­ters ope­nen

instructievideo - 00:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 30 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.