bewaar
Oesters met pikante vinaigrette
Oesters met pikante vinaigrette
bewaar

Oesters met pikante vinaigrette

25 min. bereiden
7waarderingen

    Ingrediënten

    2 personen

    12

    oesters

    1

    rode peper

    1

    bosuitje

    2 takjes

    peterselie

    5 eetlepels

    olijfolie

    1 eetlepel

    sesamolie

    2 eetlepels

    witte wijnazijn

    1 doosje

    zeekraal

    Dit heb je nodig

    • oestermes

    Aan de slag

    1

    (maximaal 1/2 dag van tevoren). Oesters met oestermes (uit verpakking van oesters) voorzichtig openen en lossnijden (het oestervocht moet in de schelp blijven). Oesters tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

    2

    Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper heel fijn hakken. Bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Peterselie boven kom fijnknippen. Olie, azijn, peper en bosuitje toevoegen en tot dressing kloppen. Zeekraal op groot bord leggen en oesters erop rangschikken. Vinaigrette over oesters sprenkelen.

    tip

    algemeenHet is ook mooi om de oesters op ijs te presenteren. Wikkel daarvoor flink wat ijsklontjes in een theedoek en sla met een deegroller of hamer het ijs tot gruis.