bewaar
Kiprollade met groenten uit de oven
Kiprollade met groenten uit de oven
bewaar

Kiprollade met groenten uit de oven

Met aardappelen en groenten uit de oven is de rollade ineens een complete maaltijd.

15 min. bereiden
50 min. wachten
165waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

vastkokende aardappel

4

uien

500 g

winterpeen

½ struik

bleekselderij

600 g

kiprollade

2 el

traditionele olijfolie

250 ml

water

1

kippenbouillontablet

Dit heb je nodig

  • braadslee

Met aardappelen en groenten uit de oven is de rollade ineens een complete maaltijd.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Maak de aardappels schoon en snijd de aardappels en de ui in vieren. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Dep de kiprollade droog met keukenpapier. Verhit de olie in een braadpan en bak de kiprollade in ca. 10 min. rondom bruin.

3

Breng 250 ml water aan de kook en los het bouillontablet hierin op. Schep de aardappelen in de braadslee of ovenschaal. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, laurierblaadjes en peper naar smaak toe. Meng het bakvet van de kiprollade erdoor. Leg de rolade ertussen. Schenk de bouillon erover. Bak 50 min. in het midden van de oven. Keer de rollade en het aardappelmengsel tussentijds om.

4

Neem de rollade uit de braadslee en leg hem op een snijplank. Verdeel het aardappelmengsel over 4 borden. Schenk de jus in een kom. Snijd de rollade in plakken en verdeel over de borden. Serveer de jus er apart bij. Bestrooi de borden met fijngeknipt bleekselderijgroen.

algemeenDe aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen. Met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

algemeenBleekselderij is ook rauw heerlijk, als gezond tussendoortje.