bewaar
Kip met zelfgemaakte appelmoes
Kip met zelfgemaakte appelmoes
bewaar

Kip met zelfgemaakte appelmoes

Op en top Hollands: appelmoes met kaneel.

20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tl

kerriepoeder

2 tl

paprikapoeder

1

hele kip

50 g

ongezouten roomboter

4

Goudreinette appels

2

kaneelstokjes

2 el

kraanwater

1 el

vloeibare honing

600 g

aardappelkroketjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Op en top Hollands: appelmoes met kaneel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de kerriepoeder met de paprikapoeder. Wrijf de kip ermee in en bestrooi met peper en eventueel zout.

2

Vul de holte van de kip met de helft van de boter. Leg de kip op de borstkant in de ingevette ovenschaal en verdeel de rest van de boter er in stukjes over. Laat de kip in ca. 75 min. in de oven gaar worden. Schep af en toe wat van het braadvet over de kip. Keer halverwege.

3

Schil ondertussen de appels, snijd ze in stukken en verwijder het klokhuis. Kook de appel, kaneelstokjes en het water met de deksel op de pan op laag vuur in 20 min. tot moes. Haal de kaneelstokjes eruit, voeg de honing toe.

4

Bak de aardappelkroketjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Schuif de bakplaat onder de kip in de oven.

5

Verdeel de kip. Serveer de kip met de kroketjes en appelmoes.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.