bewaar
Eendenborstfilet met appeltjes en stroop
Eendenborstfilet met appeltjes en stroop
bewaar

Eendenborstfilet met appeltjes en stroop

Warme, zoete appelpartjes met kruidige eendenborstfilet: de perfecte combinatie.

25 min. bereiden
198waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 tl

verse oregano

1

bosui

2

eendenborstfilets

1 tl

gemalen piment

3

Elstar appels

3 el

sherryazijn

3 el

appelstroop

Warme, zoete appelpartjes met kruidige eendenborstfilet: de perfecte combinatie.

Aan de slag

1

Snijd de oregeno fijn en de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets met een scherp mes tot op het vlees kruiselings om de centimeter in. Wrijf de vleeskant in met peper, eventueel zout en naar smaak een beetje piment.

2

Verwarm een hapjespan en leg de filets op de vetkant in de pan. Bak de vetkant op matig vuur in ca. 8 min. knapperig bruin. Keer de eendenborstfilets en bak de vleeskant in ca. 4 min. mooi bruin.

3

Schil intussen de appels, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de appelhelften in dunne partjes. Leg de eendenborstfilets op een plank, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze ca. 5 min. rusten. Giet het vet op 2 el na uit de pan. Schep de appeltjes door het bakvet. Voeg de azijn, appelstroop en oregano toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de appelpartjes in 4 min. beetgaar worden.

4

Snijd intussen de eendenborstfilet in dunne plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs op de warme borden. Breng de appeltjes op smaak met peper en eventueel zout en roer de bosui erdoor. Schep de appelpartjes naast het vlees.

combinatietipLekker met knolselderijpuree en spruitjes.

algemeenSnijd het vet van de eendenborst niet weg, zonde! Bak de vetkant op een matig vuur zodat het wegsmelt, de eend krijgt zo een krokant en smaakvol korstje.