Eendenborstfilet met appeltjes en stroop
Warme, zoete appelpartjes met kruidige eendenborstfilet: de perfecte combinatie.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 tl verse oregano
- 1 bosui
- 2 eendenborstfilets (à 300 g)
- 1 tl gemalen piment (Verstegen)
- 3 Elstar appels
- 3 el sherryazijn (of appelazijn)
- 3 el appelstroop
Advertentie
Bereiden
- Snijd de oregeno fijn en de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets met een scherp mes tot op het vlees kruiselings om de centimeter in. Wrijf de vleeskant in met peper, eventueel zout en naar smaak een beetje piment.
- Verwarm een hapjespan en leg de filets op de vetkant in de pan. Bak de vetkant op matig vuur in ca. 8 min. knapperig bruin. Keer de eendenborstfilets en bak de vleeskant in ca. 4 min. mooi bruin.
- Schil intussen de appels, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de appelhelften in dunne partjes. Leg de eendenborstfilets op een plank, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze ca. 5 min. rusten. Giet het vet op 2 el na uit de pan. Schep de appeltjes door het bakvet. Voeg de azijn, appelstroop en oregano toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de appelpartjes in 4 min. beetgaar worden.
- Snijd intussen de eendenborstfilet in dunne plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs op de warme borden. Breng de appeltjes op smaak met peper en eventueel zout en roer de bosui erdoor. Schep de appelpartjes naast het vlees.
combinatietip:
Lekker met knolselderijpuree en spruitjes.
Tip:
Snijd het vet van de eendenborst niet weg, zonde! Bak de vetkant op een matig vuur zodat het wegsmelt, de eend krijgt zo een krokant en smaakvol korstje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 20 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 59 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Eendenborstfilet met appeltjes en stroop
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eendenborstfilet met appeltjes en stroop
- 1 tl verse oregano
- 1 bosui
Snijd de oregeno fijn en de bosuitjes in dunne ringetjes.
- 2 eendenborstfilets
Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets met een scherp mes tot op het vlees kruiselings om de centimeter in.
- 1 tl gemalen piment
Wrijf de vleeskant in met peper, eventueel zout en naar smaak een beetje piment.
Verwarm een hapjespan en leg de filets op de vetkant in de pan. Bak de vetkant op matig vuur in ca. 8 min. knapperig bruin.
Keer de eendenborstfilets en bak de vleeskant in ca. 4 min. mooi bruin.
- 3 Elstar appels
Schil intussen de appels, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de appelhelften in dunne partjes.
Leg de eendenborstfilets op een plank, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze ca. 5 min. rusten. Giet het vet op 2 el na uit de pan.
- 3 el sherryazijn
- 3 el appelstroop
Schep de appeltjes door het bakvet. Voeg de azijn, appelstroop en oregano toe en breng alles aan de kook.
Leg de deksel op de pan en laat de appelpartjes in 4 min. beetgaar worden.
Snijd intussen de eendenborstfilet in dunne plakjes en leg de plakjes dakpansgewijs op de warme borden.
Breng de appeltjes op smaak met peper en eventueel zout en roer de bosui erdoor. Schep de appelpartjes naast het vlees.
combinatietip:
Lekker met knolselderijpuree en spruitjes.