bewaar
Zwitserse aardappelpoffertjes
Zwitserse aardappelpoffertjes
bewaar

Zwitserse aardappelpoffertjes

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

2 personen

600 g

kruimige aardappelen

2

eieren

125 g

bloem

30 g

boter

nootmuskaat

50 g

geraspte

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaal, ingevet

Aan de slag

1

Maak in een kom de aardappelen met een vork heel fijn en meng het ei met 100 g bloem en de boter erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Meng alles tot een fijn deeg.

2

Verdeel het deeg in 8 stukken. Strooi de rest van de bloem op het werkvlak en rol de stukken deeg hierop tot rollen van 2 cm dik. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik.

3

Verwarm de grill van de oven voor. Kook de aardappelpoffertjes in een pan met ruim kokend water met zout in ca. 2 min. gaar. Ze komen dan bovendrijven. Laat de aardappelpoffertjes in een vergiet uitlekken.

4

Spreid de aardappelpoffertjes in de ovenschaal uit en strooi de kaas erover. Schuif het schaaltje onder de hete grill en laat de kaas in 2 min. smelten.