bewaar
Zwitserse aardappelpoffertjes
Zwitserse aardappelpoffertjes
bewaar

Zwitserse aardappelpoffertjes

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

2 personen

600 g

kruimige aardappelen

2

eieren

125 g

bloem

30 g

boter

nootmuskaat

50 g

geraspte

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaal, ingevet

Aan de slag

1

Maak in een kom de aardappelen met een vork heel fijn en meng het ei met 100 g bloem en de boter erdoor. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe. Meng alles tot een fijn deeg.

2

Verdeel het deeg in 8 stukken. Strooi de rest van de bloem op het werkvlak en rol de stukken deeg hierop tot rollen van 2 cm dik. Snijd de rollen in plakjes van 1 cm dik.

3

Verwarm de grill van de oven voor. Kook de aardappelpoffertjes in een pan met ruim kokend water met zout in ca. 2 min. gaar. Ze komen dan bovendrijven. Laat de aardappelpoffertjes in een vergiet uitlekken.

4

Spreid de aardappelpoffertjes in de ovenschaal uit en strooi de kaas erover. Schuif het schaaltje onder de hete grill en laat de kaas in 2 min. smelten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zwitserse aardappelpoffertjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig