Komkommerterrine met paprika

voorgerecht
6 personen
3
18
Advertentie
Ingrediënten
- 10 blaadjes gelatine wit
- 1 kleine rode paprika
- 2 komkommers
- 3 el verse dille
- 100 ml kippenbouillon (van tablet)
- 100 ml witte wijn
- 2 el citroensap
- 6 el mayonaise
- 2 el tomatenketchup
- 2 el wodka
Keukenspullen
- cakevorm inhoud 1 liter, keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Snijd de paprika in piepkleine stukjes, doe de stukjes in een zeef en overgiet ze met kokend water.
- Halveer de komkommers in de lengte en schrap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd de komkommers in stukken. Pureer ze met de dille in de keukenmachine. Schep de puree in een kom.
- Verwarm de bouillon in een pannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de warme bouillon. Roer de wijn en het citroensap erdoor. Roer de stukjes rode paprika en het gelatinevocht door de komkommerpuree. Breng pittig op smaak met zout en peper. Laat het mengsel iets lobbig worden en schep het af en toe om.
- Spoel de vorm om met koud water en laat het komkommermengsel in de vorm glijden. Laat de terrine in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.
- Roer in een kommetje een sausje van de mayonaise, ketchup en de wodka en breng pittig op smaak met zout en peper.
- Houd de vorm enkele tellen in warm water, leg een bord op de vorm en keer ze samen. Snijd de terrine in plakken, verdeel ze over bordjes en lepel de saus ernaast. Lekker met warme toast.
Tip:
Een fris voorgerecht, ideaal voor een groter gezelschap. Ook lekker bij Hollandse garnalen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 5 g
- vet 12 g
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten