bewaar
Komkommerterrine met paprika
Komkommerterrine met paprika
bewaar

Komkommerterrine met paprika

25 min. bereiden
3 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

6 personen

10 blaadjes

gelatine wit

1 kleine

rode paprika

2

komkommers

3 el

verse dille

100 ml

kippenbouillon

100 ml

witte wijn

2 el

citroensap

6 el

mayonaise

2 el

tomatenketchup

2 el

wodka

Dit heb je nodig

  • cakevorm inhoud 1 liter, keukenmachine

Aan de slag

1

Week de gelatine 5 min. in ruim koud water. Snijd de paprika in piep­kleine stukjes, doe de stukjes in een zeef en overgiet ze met kokend water.

2

Halveer de komkommers in de lengte en schrap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd de komkommers in stukken. Pureer ze met de dille in de keukenmachine. Schep de puree in een kom.

3

Verwarm de bouillon in een pannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze op in de warme bouillon. Roer de wijn en het citroensap erdoor. Roer de stukjes rode paprika en het gelatinevocht door de komkommerpuree. Breng pittig op smaak met zout en peper. Laat het mengsel iets lobbig worden en schep het af en toe om.

4

Spoel de vorm om met koud water en laat het komkommermengsel in de vorm glijden. Laat de terrine in de koelkast in ca. 3 uur opstijven.

5

Roer in een kommetje een sausje van de mayonaise, ketchup en de wodka en breng pittig op smaak met zout en peper.

6

Houd de vorm enkele tellen in warm water, leg een bord op de vorm en keer ze samen. Snijd de terrine in plakken, verdeel ze over bordjes en lepel de saus ernaast. Lekker met warme toast.

algemeenEen fris voorgerecht, ideaal voor een groter gezelschap. Ook lekker bij Hollandse garnalen.