Hon­gaar­se gou­lash

Dit Hongaarse stoofvlees recept is het perfecte comfort food voor winterse dagen

(363) waardeer
hoofdgerecht Dit Hongaarse stoofvlees recept is het perfecte comfort food voor winterse dagen 4 personen
3 363

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • braadpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in de braadpan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de runderlappen in stukken van ca. 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, knoflook en chilipoeder toe aan de ui en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 2 uur stoven. Roer af en toe. Snijd de paprika’s elk in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk in drieën. Voeg toe aan het vlees en laat nog 30 min. garen met de deksel op de pan. Breng de goulash op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met verse peterselie en gekookte aardappel.

bewaartip:

Deze goulash is de dag na de bereiding nog lekkerder. De smaken hebben dan de tijd gehad om helemaal in het vlees te trekken. Je kunt de goulash 2 dagen bewaren of invriezen, dan is-ie 3 maanden houdbaar.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

instructievideo - 00:28 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 10 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten , januari 2020

Hongaarse goulash

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hon­gaar­se gou­lash

1
1
  • 200 g middelgrote uien
  • 40 g ongezouten roomboter
  • 2 el tomatenpuree

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in de braadpan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g runderlappen

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de runderlappen in stukken van ca. 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • ¼ tl chilipoeder

Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, knoflook en chilipoeder toe aan de ui en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 500 ml heet water

Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 2 uur stoven. Roer af en toe.

5
5
  • 1 zak paprikamix

Snijd de paprika’s elk in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk in drieën.

6
6

Voeg toe aan het vlees en laat nog 30 min. garen met de deksel op de pan.

7
7

Breng de goulash op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met verse peterselie en gekookte aardappel.

bewaartip:

Deze goulash is de dag na de bereiding nog lekkerder. De smaken hebben dan de tijd gehad om helemaal in het vlees te trekken. Je kunt de goulash 2 dagen bewaren of invriezen, dan is-ie 3 maanden houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.