bewaar
Hongaarse goulash
Hongaarse goulash
bewaar

Hongaarse goulash

Dit Hongaarse stoofvlees recept is het perfecte comfort food voor winterse dagen

20 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
369waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

middelgrote ui

40 g

ongezouten roomboter

2 el

tomatenpuree

2 tenen

knoflook

600 g

runderlap

1 tl

karwijzaad

2 tl

milde paprikapoeder

¼ tl

chilipoeder

500 ml

heet water

1 zak

paprikamix

Dit heb je nodig

  • braadpan

Dit Hongaarse stoofvlees recept is het perfecte comfort food voor winterse dagen

Aan de slag

1

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in de braadpan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de runderlappen in stukken van ca. 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, knoflook en chilipoeder toe aan de ui en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur.

2

Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 2 uur stoven. Roer af en toe. Snijd de paprika’s elk in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk in drieën. Voeg toe aan het vlees en laat nog 30 min. garen met de deksel op de pan. Breng de goulash op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met verse peterselie en gekookte aardappel.

bewaartipDeze goulash is de dag na de bereiding nog lekkerder. De smaken hebben dan de tijd gehad om helemaal in het vlees te trekken. Je kunt de goulash 2 dagen bewaren of invriezen, dan is-ie 3 maanden houdbaar.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.