bewaar
Gevulde groenten
Gevulde groenten
bewaar

Gevulde groenten

30 min. bereiden
20 min. wachten
37waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

courgettes

4

tomaten

3 el

olijfolie

1

ui

400 g

gehakt

4 tenen

knoflook

1 tl

gedroogde tijm

2 el

paneermeel

40 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Snijd de steel en onderkant van de courgettes en snijd ze elk in 4 stukken. Kook ze 5 min. in een pan met water en wat zout. Laat afkoelen en hol ze uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn en houd apart. Halveer de tomaten en hol ze uit met een lepel. Houd de zaadjes en het vruchtvlees apart.

2

Warm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui op laag vuur in 5 min. glazig. Voeg het gehakt, de knoflook en de tijm toe en bak op middelhoog vuur 5 min. Roer regelmatig. Voeg het vruchtvlees van de courgette en de zaadjes en het vruchtvlees van de tomaat toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Vul de courgette en de tomaat met het gehaktmengsel en bestrooi met het paneermeel en de Parmezaanse kaas. Zet de groenten in de ovenschaal en bak 20 min. in de oven.

algemeenEet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.