bewaar
Spinazielasagne
Spinazielasagne
bewaar

Spinazielasagne

Let op: deze lasagne is alleen voor krachtpatsers!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
450waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

traditionele olijfolie

600 g

verse spinazie

1 teen

knoflook

780 ml

basis pastasaus kappertjes-oregano

250 g

koelverse lasagnebladen

150 g

geraspte kaas voor ovengratin

Let op: deze lasagne is alleen voor krachtpatsers!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Verhit de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Pers de knoflook erboven uit, bestrooi met peper en zout en bak tot het vocht verdampt is.

3

Verdeel 2 el pastasaus over de ovenschaal en leg daarop 1/3 van de lasagnevellen, 1/3 van de spinazie, ¼ van de pastasaus en ¼ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de pastasaus en kaas erover en bak de lasagne in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bewaartipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.