Spi­na­zie­la­sag­ne

Let op: deze lasagne is alleen voor krachtpatsers!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(441) waardeer
italiaans hoofdgerecht Let op: deze lasagne is alleen voor krachtpatsers! 4 personen
3 441

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken. Pers de knoflook erboven uit, bestrooi met peper en zout en bak tot het vocht verdampt is.
  3. Verdeel 2 el pastasaus over de ovenschaal en leg daarop 1/3 van de lasagnevellen, 1/3 van de spinazie, ¼ van de pastasaus en ¼ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Verdeel de rest van de pastasaus en kaas erover en bak de lasagne in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spinazielasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 600 g verse spinazie

Verhit de olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen slinken.

3
3
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook erboven uit, bestrooi met peper en zout en bak tot het vocht verdampt is.

4
4
  • 780 ml basis pastasaus kappertjes-oregano
  • 250 g koelverse lasagnebladen
  • 150 g geraspte kaas voor ovengratin

Verdeel 2 el pastasaus over de ovenschaal en leg daarop 1/3 van de lasagnevellen, 1/3 van de spinazie, ¼ van de pastasaus en ¼ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen.

5
5

Verdeel de rest van de pastasaus en kaas erover en bak de lasagne in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren afgedekt met aluminiumfolie ca. 20 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.