bewaar
Tunesische pasta
Tunesische pasta
bewaar

Tunesische pasta

De kip-tuinerwtensaus is met pasta een topcombinatie. Voor extra pit doe je er nog een peper bij.

25 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

3 el

traditionele olijfolie

1

ui

1 teen

knoflook

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

400 g

tomatenblokjes

450 g

diepvries tuinerwten

300 g

spaghetti

De kip-tuinerwtensaus is met pasta een topcombinatie. Voor extra pit doe je er nog een peper bij.

Aan de slag

1

Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 3 min. op middelhoog vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en koriander toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat de kip op laag vuur 8 min. garen. Voeg de tuinerwten toe en warm ze 4 min. mee.

2

Breek ondertussen de spaghetti doormidden en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Serveer de pasta met de kruidige kip-tuinerwtensaus.

combinatietipLekker met grof gesneden verse koriander.

variatietipHoudt je kind wel van pittig? Dan kun je tegelijk met de ui een fijngesneden rode peper toevoegen. Verwijder wel de zaadlijsten!

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.