bewaar
Aardappelsalade van Birgit
Aardappelsalade van Birgit
bewaar

Aardappelsalade van Birgit

Dit noemen we salade-plus, want naast aardappelen en groenten zitten hier óók lekkere worstjes in.

30 min. bereiden
1 uur wachten
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ kg

vastkokende aardappelen

400 g

runderknakworsten

170 g

zoetzure cocktailaugurken

3 stuks

bosui

3 el

witte wijnazijn

175 g

mayonaise met yoghurt

Dit noemen we salade-plus, want naast aardappelen en groenten zitten hier óók lekkere worstjes in.

Aan de slag

1

Kook de aardappelen in de schil in water met zout in 20 min. net gaar. Koken in de schil zorgt voor een zachte structuur van de aardappel. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Snijd ondertussen de knakworst in kleine stukjes. Halveer de augurken en de bosui in de lengte en snijd ze vervolgens in kleine stukjes.

2

Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen. Pel de schil eraf en snijd ze in dunne plakken. Meng met de knakworst, de augurk, 2 bosuitjes, de azijn en de mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat afgedekt met vershoudfolie in de koelkast minstens 1 uur staan zodat de smaken kunnen intrekken.

3

Meng de rest van de bosui door de salade.

4

Serveertip: U kunt de aardappelen ook in kleine blokjes snijden en mengen met de rest van de ingrediënten. Zo kunt u met een ijslepel heel eenvoudig bolletjes van de salade maken. Of schep de salade in een grote kom en zet deze ondersteboven op een bord of schaal. Haal de kom eraf en strooi wat bosui over de bol salade.

bewaartipU kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

combinatietipDeze salade smaakt heerlijk op stokbrood en is ook heel geschikt als salade bij een barbecue.

algemeenFamilierecept Allerhande 9 2010. Birgits moeder woont in Duitsland en leerde het recept 55 jaar geleden van háár moeder. Birgit: ?De ingrediënten die mijn moeder thuis voor deze salade gebruikt, verschillen wel een beetje van die in Nederland, zoals de mayonaise. En in plaats van varkensvlees gebruik ik runderknakworst. Als mijn moeder hier op bezoek is, vind ik haar ook wel eens bij ons in de keuken. Het liefst samen met mijn dochter Monira. Die wil het recept van oma leren, want zoals zíj aardappelsalade maakt, maakt niemand hem.?