bewaar
Gestoofd vlees met rijst en wortel-rozijnensalade
Gestoofd vlees met rijst en wortel-rozijnensalade
bewaar

Gestoofd vlees met rijst en wortel-rozijnensalade

Snel klaar en een populair gerecht bij kinderen!

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2

uien

2 el

olijfolie

330 g

nasi-bamivlees

100 g

boemboe rendang vlees

200 ml

water

1

bos peen

3 el

slasaus

2 el

rozijnen

Snel klaar en een populair gerecht bij kinderen!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de helft van de uien 1 min. Bak het nasi-bamivlees 3-4 min. mee.

2

Voeg de boemboe en het water toe en breng aan de kook. Stoof de rendang afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Neem de laatste 5 min. de deksel van de pan en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.

3

Schil de wortels met een dunschiller en rasp ze fijn. Meng met de rest van de ui, de slasaus en de rozijnen. Breng op smaak met peper en eventueel zout

4

Verdeel de rijst over de borden en schep er de rendang op. Serveer met de wortelsalade.

tip

serveertipBestrooi de rendang met gefruite uitjes.