Gemarineerde speklapjes met mais

hoofdgerecht
4 personen
4
27
Advertentie
Ingrediënten
- 8 speklapjes (a la minute)
- 6 el olijfolie
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 tl chilipeper (molen 26 g)
- 1 el paprikapoeder (mild)
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 schaal maiskolven (2 stuks)
Keukenspullen
- magnetronschaal, 4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bestrooi de speklapjes aan beide zijden met peper en zout. Schenk de olie in een grote kom en voeg de knoflook, de chilipeper, het paprikapoeder en de tijm toe. Voeg de speklapjes toe en laat minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Snijd de maiskolven in 12 stukken en leg deze op het bord. Zet 5 min. in de magnetron (800 watt).
- Rijg aan elk satéstokje: mais, speklapje, mais, speklapje en mais. Gril de speklapjes ca. 15 min. op de barbecue.
- U kunt de speklapjes 's ochtends al marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor serveren het recept vanaf stap 2.

Maiskolven grillen op de barbecue
instructievideo
- 00:31 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 12 g
-
vet 49 g
waarvan verzadigd 0 g