bewaar
Tonijn tortilla
Tonijn tortilla
bewaar

Tonijn tortilla

Een tortilla is Spaans, kruidig en erg licht. Samen met een groene salade is het een zomers lunchgerecht.

45 min. bereiden
40 min. oventijd
35 min. wachten
175waarderingen

Ingrediënten

6 personen

3

rode paprika's

1

ui

2 tenen

knoflook

4

vastkokende aardappelen

6 el

traditionele olijfolie

8

middelgrote eieren

286 g

tonijn in olijfolie

Een tortilla is Spaans, kruidig en erg licht. Samen met een groene salade is het een zomers lunchgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 190 °C en rooster de paprika's 40-45 min. Neem uit de oven en laat ze in een pan met deksel erop of in een afgesloten plastic zak nog 30 min. rusten.

2

Snijd ondertussen de ui in ringen en de knoflook fijn. Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit nu 3 el olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de knoflook, de uienringen en de aardappelen op laag vuur 15 min. Laat 5 min. afkoelen. Verwijder het vel van de paprika's en snijd de paprika's open. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen.

3

Klop de eieren los in een grote kom en roer de paprika, het aardappelmengsel en de tonijn er door. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak het eimengsel ca. 30 min. op laag vuur. Keer als het ei begint te stollen. Herhaal dit tot beide zijden mooi lichtbruin zijn. Snijd de tortilla in punten en serveer direct.

combinatietipLekker met stokbrood.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.