Blauwebessenmuesli
Met deze zelfgemaakte muesli start je dag altijd goed.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 el vloeibare honing
- 8 el havermout (zak 500 g)
- 4 el cornflakes (pak 375 g)
- 6 el elitehaver de luxe (bakje 190 g)
- 1 liter milde yoghurt
- 150 g verse blauwe bessen
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de honing 3 min. op laag vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de havermout toe. Roer goed, zodat alles met honing bedekt is. Voeg na 2 min. de cornflakes toe en bak 3 min. Voeg de laatste minuut de elitehaver toe. Schep op een bord en laat 10 min. afkoelen en krokant worden.
- Verdeel de yoghurt over 4 kommen. Schep de bessen en de muesli over de yoghurt. Voeg eventueel suiker naar smaak toe.
variatietip:
Vervang de yoghurt door Griekse yoghurt.
bewaartip:
Je kunt van tevoren een grotere hoeveelheid muesli maken. Gebruik dan 16 el honing, 250 g havermout, 16 el cornflakes en 190 g elitehaver. Laat de muesli afkoelen en schep in een afgesloten plastic bak. De muesli is ongeveer 1 week houdbaar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 48 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 130 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Blauwebessenmuesli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Blauwebessenmuesli

- 4 el vloeibare honing
- 8 el havermout
Verwarm de honing 3 min. op laag vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de havermout toe. Roer goed, zodat alles met honing bedekt is.

- 4 el cornflakes
- 6 el elitehaver de luxe
Voeg na 2 min. de cornflakes toe en bak 3 min. Voeg de laatste minuut de elitehaver toe. Schep op een bord en laat 10 min. afkoelen en krokant worden.

- 1 liter milde yoghurt
- 150 g verse blauwe bessen
Verdeel de yoghurt over 4 kommen. Schep de bessen en de muesli over de yoghurt. Breng eventueel op smaak met suiker. Bon appétit!
variatietip:
Vervang de yoghurt door Griekse yoghurt.
bewaartip:
Je kunt van tevoren een grotere hoeveelheid muesli maken. Gebruik dan 16 el honing, 250 g havermout, 16 el cornflakes en 190 g elitehaver. Laat de muesli afkoelen en schep in een afgesloten plastic bak. De muesli is ongeveer 1 week houdbaar.