Aspergecocktail
bewaar
bewaar

Aspergecocktail

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 15 min. in ruim water. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Doe ze met 4 el sinaasappelsap in een schaal, schep om en laat 10 min. op een koele plaats staan. Giet de asperges af en laat afkoelen. Snijd in plakjes van ca. 1 cm.

Snijd de peren in parten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Voeg de asperges, peer en ham aan de champignons toe. Breng op smaak met peper en zout en schep voorzichtig om.

Snijd de tomaat kruislings in en dompel 20 sec. in kokend water. Neem eruit en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Halveer de tomaat, verwijder zaadjes en vocht. Snijd 1 helft in blokjes. Druk de andere helft door een zeef en meng met de mayonaise. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Klop de slagroom bijna stijf. Spatel met 1 el sinaasappelsap door de tomaatmayonaise. Verdeel de asperges over 4 wijde coupes, schep in elke coupe 2 1/2 el saus en garneer met tomaat.

Tomaat ontvellen

Instructievideo - 00:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aspergecocktail

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig