bewaar
Limburgse aspergesoep
Limburgse aspergesoep
bewaar

Limburgse aspergesoep

Deze aspergesoep uit het zuiden is zó Hollands en zó lekker!

15 min. bereiden
45 min. wachten
650waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

1

runderbouillontablet

1¼ liter

kraanwater

30 g

ongezouten roomboter

30 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

200 g

gekookte hamreepjes

60 ml

verse slagroom

10 g

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Deze aspergesoep uit het zuiden is zó Hollands en zó lekker!

Aan de slag

1

Schil de asperges rondom met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Breng de asperges met de schillen, het bouillontablet en het water aan de kook.

2

Neem na 15 min. de asperges uit de pan en laat de schillen nog 30 min. op laag vuur doorkoken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op in een pan of kom. Gooi de schillen weg.

3

Snijd de gekookte asperges in stukjes. Smelt de boter in een soeppan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de bouillon toe en breng al roerend met een garde aan de kook. Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken.

4

Kook ondertussen het ei in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel. Prak fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes, hamreepjes en de slagroom toe aan de soep en verwarm 2 min. op laag vuur.

5

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Snijd de peterselie fijn en garneer de soep ermee.

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.