Tartaartje met rijst en gebakken groenten

Advertentie
Ingrediënten
- 300 g zilvervliesrijst (pak 400 g)
- 250 g gerookte spekblokjes (duopak)
- 6 el olijfolie
- 1 rode ui (in ringen)
- 2 stronken witlof (in repen)
- 1 potje haricots verts ((340 g), uitgelekt)
- 4 rundertartaartjes (2 schalen a 2 stuks)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 8 min. uit. Verhit 2 el olie in een andere koekenpan en fruit de ui 4 min. Verhit 2 el olie in een derde koekenpan en bak de witlof 2 min. Voeg de haricots verts en de spekblokjes toe. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de tartaartjes tijdens het bakken met peper en zout. Leg op elk bord 1 tartaartje en verdeel de gebakken ui erover. Serveer met de rijst en de groenten met spekjes.
Tip:
Recepten winnaar De Tas week 16: André Bouma.

Ui fruiten
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 680 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 60 g
- vet 33 g