bewaar
Romige spinazielasagne
Romige spinazielasagne
bewaar

Romige spinazielasagne

Het geheime ingrediënt van deze supercreamy lasagne? Mascarpone!

30 min. bereiden
30 min. oventijd
1958waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

100 g

Pecorino Romano

3 el

milde olijfolie

1 tl

gedroogde oregano

500 g

rundergehakt

400 g

tomatenblokjes

250

verse lasagnebladen

450 g

diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes

250 g

mascarpone

Dit heb je nodig

  • rasp

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Het geheime ingrediënt van deze supercreamy lasagne? Mascarpone!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Pecorino fijn.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook, oregano en het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en kook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Maak laagjes met ⅓ van de gehaktsaus, ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de mascarpone. Bestrooi steeds met peper en eventueel zout.

4

Bestrooi met de Pecorino. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder na 20 min. de folie.

bewaartipJe kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden, maar zet 'm nog niet in de oven: doe dat pas de dag zelf. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Romige spinazielasagne maken

Instructievideo - 02:13 min.