bewaar
Prei met gegratineerde vis
Prei met gegratineerde vis
bewaar

Prei met gegratineerde vis

25 min. bereiden
45 min. wachten
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappelen

750 g

prei

2 el

milde olijfolie

10

ongezouten roomboter

760 g

Iglo fish cuisine Bretagne

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken. Was de prei en snijd hem in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de prei 5 min. op matig vuur. Verdeel de preiringen over de ovenschaal.

2

Leg de visvariatie op de prei. Zorg dat de prei helemaal bedekt is, zodat de groente in de oven sappig blijft. Bak de visschotel in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.

3

Kook na 20 min. de aardappelen in weinig water met zout gaar.

4

Verdeel de vis met de prei over 4 borden. Serveer met de aardappelen.