bewaar
Kabeljauwburger met prei, ovenaardappeltjes en witlofsalade
Kabeljauwburger met prei, ovenaardappeltjes en witlofsalade
bewaar

Kabeljauwburger met prei, ovenaardappeltjes en witlofsalade

Nieuw op het weekmenu: het VGA'tje: vis-groente-aardappeltjes.

35 min. bereiden
30 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

AH Biologisch vastkokende aardappel

5 el

milde olijfolie

2 tenen

knoflook

1

AH Biologisch prei

2 el

kraanwater

4 stronken

AH Biologisch witlof

2 el

Hellmann's Organic mayonaise

4

kabeljauwburgers

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Nieuw op het weekmenu: het VGA'tje: vis-groente-aardappeltjes.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, snijd met schil in dunne parten en schep om met 2/5 van de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Kneus de knoflook en verdeel tussen de aardappelen. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

2

Snijd de prei in ringen. Doe samen met ⅓ van de rest van de olie en het water in een steelpannetje. Laat met de deksel op de pan in ca. 15 min. op laag vuur gaar stoven. Roer af en toe om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de onderkant van de witlofstronken. Snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in dunne repen. Schep in een kom om met de mayonaise. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwburgers volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4

Serveer de witlofsalade bij de gestoofde prei, ovenaardappelen en kabeljauwburgers.

variatietipVervang de kabeljauwburgers door 2 schalen AH Biologisch Vega balletjes.