bewaar
Gehaktbrood
Gehaktbrood
bewaar

Gehaktbrood

Weinig werk, veel effect, dit gehaktbrood met paprika.

10 min. bereiden
40 min. oventijd
259waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

70 g

tomatenpuree

1

middelgroot ei

450 g

half-om-halfgehakt

150 g

paneermeel

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

  • staafmixer

Weinig werk, veel effect, dit gehaktbrood met paprika.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed bakplaat met bakpapier.

2

Snijd paprika fijn. Pureer met een staafmixer paprika met blikje tomatenpuree. Voeg ei toe en meng het erdoor. Meng er het gehakt half-om-half door. Voeg de paneermeel toe, pers de knoflook erboven en kneed door het gehakt. Voeg flink wat peper en zout toe.

3

Leg gehakt in de vorm van een brood op de bakplaat en bak gaar in ca. 40 min. Neem uit de oven, giet het vet af en laat even afkoelen. Serveer in plakken.

serveertipBesmeer de plakken gehaktbrood licht met mosterd. Serveer met brood.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.