Spaghetti met makreel en oude kaas

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g spaghetti
- 4 el traditionele olijfolie
- 345 g verse gerookte makreelfilet
- 4 trostomaten
- 2 limoenen
- 20 g verse platte peterselie
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 2 preien
- 50 g geraspte oude kaas
Advertentie
Bereiden
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven. Voeg ¼ van de olie toe aan het kookwater. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om doorgaren te voorkomen. Laat uitlekken.
- Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd de parten in blokjes. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in partjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur. Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper en het limoensap. Voeg de makreel, peterselie en tomaat toe. Draai het vuur hoog, schep de pasta om en verdeel over diepe borden. Strooi de kaas erover en serveer met een partje limoen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 40 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Spaghetti met makreel en oude kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spaghetti met makreel en oude kaas
- 300 g spaghetti
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar kook de pasta 2 min. korter dan aangegeven.
- 1 el traditionele olijfolie
Voeg de olie toe aan het kookwater. Stort de spaghetti in een vergiet en spoel onder koud stromend water af om doorgaren te voorkomen. Laat uitlekken.
- 345 g verse gerookte makreelfilet
Verwijder ondertussen de graten en het vel van de makreel en verdeel het visvlees in kleine stukjes.
- 4 trostomaten
- 2 limoenen
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaden en snijd de parten in blokjes. Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in partjes.
- 20 g verse platte peterselie
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 2 preien
Verwijder de steeltjes van de peterselie en snijd de blaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, de sjalotten en de prei toe. Bak 4 min. op middelmatig vuur.
Tip: Let op dat de knoflook niet verkleurt. Wordt deze toch bruin, draai dan het vuur laag.
Schep de spaghetti erbij en warm met de deksel op de pan ca. 1 min. door. Breng op smaak met peper en het limoensap.
Voeg de makreel, peterselie en tomaat toe. Draai het vuur hoog, schep de pasta om en verdeel over diepe borden.
- 50 g geraspte oude kaas
Strooi de kaas erover en serveer met een partje limoen.