bewaar
Varkensfiletrollade
Varkensfiletrollade
bewaar

Varkensfiletrollade

10 min. bereiden
1 uur wachten
124waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

varkensfiletrollade

1 beker

crème fraîche

1 bakje

verse peterselie

2 tenen

knoflook

2 el

grove mosterd

50 g

paneermeel

4 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • braadslede, keukentouw

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de rollade op kamertemperatuur komen, verwijder het netje en bestrooi met peper en zout. Bind de rollade op door een lang stuk keukentouw over de hele lengte rond de rollade te winden. Knoop bovenlangs vast. Door het touw goed aan te trekken wordt de rollade mooi rond en beter snijdbaar. Meng de crème fraîche met de peterselie, de knoflook, de mosterd en het paneermeel. Voeg naar smaak peper en zout toe. Bestrijk de bovenkant van de rollade met dit mengsel. Schenk de olie in een braadslee en leg de rollade erin. Bak de rollade 40-50 min., afhankelijk van het gewicht. Neem uit de oven en bedek met aluminiumfolie. Laat het vlees nog 10 min. rusten. Snijd de rollade in plakken en verwijder het touw. Lekker met de gewokte spruitjes met pecannoten en de pompoenpuree (zie recepten elders op ah.nl).