bewaar
Wontonsoep
Wontonsoep
bewaar

Wontonsoep

Van oorsprong is wontonsoep een Cantonese specialiteit met een scala aan variaties; deze krijgt een Nederlands tintje door de bladspinazie.

25 min. bereiden
151waarderingen

Ingrediënten

4 personen

175 g

kipfilet

125 g

diepvries tijgergarnalen

1

bosui

1 tl

droge sherry

2 tl

sojasaus

1 tl

sesamolie

5 vellen

diepvries filodeeg

1½ liter

kippenbouillon van tablet

100 g

eiermie

150 g

spinazie

1 el

oestersaus

1 el

gembersiroop

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Van oorsprong is wontonsoep een Cantonese specialiteit met een scala aan variaties; deze krijgt een Nederlands tintje door de bladspinazie.

Aan de slag

1

Snijd de kip in stukjes en de bosui in ringetjes. Hak in de keukenmachine de kip, garnalen en bosui fijn. Meng de sherry, sojasaus en sesamolie door. Breng op smaak met peper even eventueel zout.

2

Vouw de filodeegvellen open, stapel ze op en snij er 9 vierkanten uit. Schep op elk van de 45 vierkantjes 1 volle tl kipmengsel. Bestrijk de randen van de vierkantjes met water, vouw ze diagonaal dicht, en vouw de punten tot envelopjes naar binnen.

3

Leg de wontons op een met bloem bestoven schaal. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de wontons met 15 tegelijk 3 min. Laat ze in een vergiet uitlekken.

4

Breng in een soeppan de bouillon aan de kook. Kook hierin de mie 4 min. Schep de wontons, spinazie, oestersaus en gembersiroop erdoor.

5

Verwarm de soep nog heel even en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in ruime kommen en serveer met eetstokjes.

tip

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.