bewaar
Griesmeelgnocchi
Griesmeelgnocchi
bewaar

Griesmeelgnocchi

15 min. bereiden
55 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 ml

melk

140 g

griesmeel

80 g

Parmezaanse kaas

1 mespunt

nootmuskaat

2

eieren

40 g

boter

Dit heb je nodig

  • bakplaat, bekleed met bakpapier, ovenschaal ca. 20 x 20 cm, pannenkoekmes, ronde uitsteekvorm (of glas, doorsnee 6 cm)

Aan de slag

Breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur, voeg al roerend het griesmeel toe en kook daarna op laag vuur al roerend in 5 minuten gaar. Neem weer de pan van het vuur, voeg 40 g kaas toe en roer tot dit is opgenomen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Splits de eieren en meng de eidooiers erdoor en schep het mengsel op de bakplaat. Spreid uit met een natgemaakt pannenkoekmes tot een laag van ruim 1 cm dik. Laat ca. 30 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek rondjes uit de plak griesmeel en leg ze dakpansgewijs in de ingevette ovenschaal. Leg de restjes van het griesmeel ertussen. Smelt de boter en schenk deze erover. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in 25 minuten goudbruin.

algemeenServeer met runderchipolataworstjes, kant-en-klare pastasaus (tomaat-mascarpone, bakje 225 g) en rucolasla.