bewaar
Kip met appel en room, uit de römertopf
Kip met appel en room, uit de römertopf
bewaar

Kip met appel en room, uit de römertopf

Supermalse kip? Gebruik de römertopf, een soort slow cooker uit de tijd van de Romeinen.

45 min. bereiden
2 uur oventijd
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignon

1

Granny Smith appel

1

prei

4 tenen

knoflook

8

kipdrumsticks

4 takjes

verse tijm

2

gedroogde laurierblaadjes

125 ml

verse slagroom

2 el

verse selderij

Dit heb je nodig

  • römertopf

Supermalse kip? Gebruik de römertopf, een soort slow cooker uit de tijd van de Romeinen.

Aan de slag

1

Zet de römertopf in een bak water zodat hij helemaal onder staat en laat hem ca. 30 minuten staan. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd de bruine onderkantjes van de stelen.

2

Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in plakken. Snijd de prei in ringen en de knoflook in plakjes. Haal de römertopf uit het water, maar droog hem niet af.

3

Schep de helft van de champignons, de appel, de prei en de knoflook in de römertopf. Leg er de tijm en laurier op. Bestrooi de kipdrumsticks met peper en zout en doe ze in de römertopf.

4

Verdeel de rest van de champignons, de appel, de prei en de knoflook erover. Schenk de slagroom over de kip en de groenten in de römertopf, doe de deksel erop en zet de römertopf in de oven.

5

Zet nu pas de oven aan en verwarm deze tot 180 °C. Laat de römertopf 1 1/2 uur in de oven staan. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en bestrooi met de selderij. Serveer met aardappelpuree en een groene salade.