bewaar
Gepaneerde kip met pasta en sperziebonen
Gepaneerde kip met pasta en sperziebonen
bewaar

Gepaneerde kip met pasta en sperziebonen

Zo gepiept en tóch iets extra's: paneren is altijd een goed idee.

20 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

spaghetti

500 g

kipfilet

3 el

bloem

2

eieren

3 el

water

6 el

paneermeel

4 el

olijfolie

470 ml

sugo tradizionale

600 g

sperziebonen

Zo gepiept en tóch iets extra's: paneren is altijd een goed idee.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep ondertussen de kipfilet droog met keukenpapier en snijd in 12 stukken.

2

Strooi de bloem op een bord. Klop in een diep bord de eieren met het water los en roer het paneermeel erdoor. Breng het vrij dikke beslag op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit in een koekenpan 3 el olie. Haal de stukken kipfilet een voor een door de bloem en het beslag. Leg het vlees direct in de pan en bak het op matig vuur in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

4

Verwarm op laag vuur de pastasaus, de saus mag niet koken. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook ze in weinig water met zout in 8 minuten beetgaar.

5

Giet ze af en breng op smaak met de rest van de olie, peper en eventueel zout. Schep de spaghetti door de saus en verdeel met de sperziebonen en kipfilet over de borden.