Oven­far­f­al­le met zalm en prei

Hoe je dat krokante dakje krijgt? Met beschuitkruim en olie!

(106) waardeer
hoofdgerecht Hoe je dat krokante dakje krijgt? Met beschuitkruim en olie! 4 personen
3 106

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Laat de prei in een pan op laag vuur ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer regelmatig.
  2. Snijd de zalm in stukjes. Roer de stukjes zalm erdoor. Meng de prei met zalm en het basilicum door de farfalle. Voeg eventueel iets van het achtergehouden pastakookvocht toe om het mengsel smeuïg te maken.
  3. Verkruimel de beschuiten. Vet de ovenschaal in. Doe het farfallemengsel in de ovenschaal. Meng het beschuitkruim met de olie en strooi dit over de schotel. Schuif de schotel 15 centimeter onder de hete ovengrill en laat de bovenkant in 8 minuten goudbruin worden.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovenfarfalle met zalm en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­far­f­al­le met zalm en prei

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 300 g farfalle
  • 900 g diepvries prei à la crème

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar vang een kopje van het kookvocht op. Laat de prei in een pan op laag vuur ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking, roer regelmatig.

3
3
  • 4 diepvries wilde zalm

Snijd de zalm in stukjes. Roer de stukjes zalm erdoor. Meng de prei met zalm en het basilicum door de farfalle. Voeg eventueel iets van het achtergehouden pastakookvocht toe om het mengsel smeuïg te maken.

4
4
  • 2 beschuiten
  • 50 g diepvries basilicum
  • 1 el traditionele olijfolie

Verkruimel de beschuiten. Vet de ovenschaal in. Doe het farfallemengsel in de ovenschaal. Meng het beschuitkruim met de olie en strooi dit over de schotel.

5
5

Schuif de schotel 15 centimeter onder de hete ovengrill en laat de bovenkant in 8 minuten goudbruin worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.