bewaar
Roomkwarktaart
Roomkwarktaart
bewaar

Roomkwarktaart

Met wat citroen, kaneel en een drupje pernod is deze kwarktaart een feesttopper.

30 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
1 uur wachten
126waarderingen

Ingrediënten

12 personen

250 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

200 g

witte basterdsuiker

125 g

ongezouten roomboter

5

middelgrote eieren

1 mespunt

kaneel

2½ el

Pernod

1

citroen

8 g

vanillesuiker

300 g

halfvolle kwark

250 g

roomkaas naturel

3 el

maizena

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • mixer

Met wat citroen, kaneel en een drupje pernod is deze kwarktaart een feesttopper.

Aan de slag

1

Zeef de bloem, het bakpoeder, ⅜ van de basterdsuiker en een snufje zout boven een kom. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen de boter in stukjes. Voeg ⅕ van de eieren, het kaneel en de Pernod toe en kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen, halveer en pers een helft uit. Vet de springvorm in. Druk het deeg gelijkmatig over de bodem en tegen de wanden van de springvorm. Klop met een mixer de rest van de eieren, suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel. Voeg het citroensap en -rasp, de kwark, roomkaas en maizena toe en blijf kloppen totdat een glad mengsel ontstaat. Giet in de springvorm.

3

Bak de kwarktaart in het midden van de oven in ca. 90 min. gaar. Laat de taart helemaal afkoelen voordat je de vorm verwijdert.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.